Aktualno Županija

Noć muzeja privukla tisuće posjetitelja na 14 lokacija, Aquatiku i Zavičajni muzej Ozalj posjetili i turisti iz Zagreba i Samobora

Na 14 lokacija u Karlovačkoj županiji – devet u Karlovcu, dvije u Netretiću te po jednoj u Ogulinu, Ozlju i Generalskom Stolu, sinoć je obilježena Noć muzeja 2018. Iako će na službene brojke trebati još pričekati, tijekom večeri na gotovo svim lokacijama konstantno su bili prisutni brojni posjetitelji pa nema sumnje da će se i ove godine konačna brojka zaustaviti na barem nekoliko tisuća. Da bi svi zainteresirani mogli vidjeti što više pobrinuo se ovog puta i Grad Karlovac besplatnim autobusima koji su vozili tijekom cijele noći na ruti po karlovačkim lokacijama, što je svakako pohvalna inicijativa, a karlovačku Aquatiku i Zavičajni muzej Ozalj organizirano su posjetili i turisti iz Zagreba i Samobora. Aquatika je i ovog puta bila najveći mamac, bilo je i dosta gostiju iz drugih gradova koji su tamošnji program posjetili u vlastitom aranžmanu, no velik broj gostiju imale su i sve ostale karlovačke lokacije – Gradski muzej Karlovac, Stari grad Dubovac, Galerija Vjekoslav Karas, Gimnazija Karlovac (s izuzetno bogatim programom!), Muzej vatrogastva, Muzej franjevačkog samostana, Nacionalno svetište svetog Josipa i muzejski prostor vodocrpilišta na Borlinu.

Još nemamo izvještaja iz ostalih gradova i općina Karlovačke županije no nema sumnje kako je, kao i svake godine, program privukao posjetitelje i u Zavičajni muzej Ogulin, Zavičajni muzej Ozalj, župni dvor u Generalskom Stolu te Područnu školu Donje Stative i prostorije udruge Zora u Prilišću u općini Netretić.

Šteta što ni ove godine u Noći muzeja nisu sudjelovali Duga Resa i Slunj, posebno Duga Resa koja se s pravom diči svojim slavnim sportskim imenima, a tema ovogodišnje Noći muzeja bio je upravo – sport. Mali minus zato ide i Gradskom muzeju Karlovac, koji je pripremio bogat program, ali je zaobišao temu/moto ovogodišnje Noći muzeja. Iako ona nije obavezna, i Karlovac ima slavnih sportaša u povijesti, napokon i prvog osvajača olimpijske medalje. Srećom, na drugim lokacijama i o tome se moglo puno toga saznati, posebno u Gimnaziji Karlovac koja je obilovala “sportskim” događanjima. (kaportal.hr)