Aktualno Županija

Za novu direktoricu Turističke zajednice Karlovca izabrana Marina Burić, ostaju repovi u obliku tužbe bivše direktorice

Marina Burić, dugogodišnja zaposlenica TZ Karlovačke županije, nova je direktorica Turističke zajednice Karlovca.

Jednoglasno je tako odlučilo Turističko vijeće TZ, nakon pisanog i usmenog testiranja kandidata, te njihove prezentacije pred članovima Vijeća. U užoj konkurenciji, podsjetimo, bilo ih je troje.

Izbor šefa Turističke zajednice je, podsjetimo, uznemirio duhove u Karlovcu pa je bilo prigovora na sami postupak, odnosno uvjete natječaja, dok će se po svemu repovi otkaza bivšoj direktorici Tihani Bakarić vući i po sudskim hodnicima.

Ona je, naime, tužila Turističku zajednicu za nezakonit otkaz jer je osim što je razriješena s dužnosti dobila i otkaz kao djelatnica TZ u kojoj je radila 17 godina. Nadalje, u zakonitost postupka je posumnjala i kandidaktinja Tatjana Čumpek koja je ustvrdila da je u natječaju bio nemoguć uvjet, zahtjev za potvrdom da nema ograničenja u obavljanju turističke djelatnosti što je mogu imati samo pravne osobe.

U Turističkom vijeću uvjereni su da je nova direktorica najbolji izbor, posebno jer je u ovoj i narednim godinama pred Turističkom zajednicom veliki izazov da se dio turističkog “booma” u Hrvatskoj prenese i na Karlovac, grad koji je u turističkim okvirima još uvijek nedovoljno otkriven. (kaportal.hr)