Aktualno Županija

Predstavili se kao djelatnici telekomunikacijske tvrtke i otuđili novac

Lažno se predstavljali i otuđili novac

Jučer su u gradskoj četvrti Dubovac u Karlovcu u kuću 78-godišnjakinje došle dvije nepoznate muške osobe koje su se predstavile kao djelatnici telekomunikacijske tvrtke koji provjeravaju instalacije. Nakon pregleda za uslugu od vlasnice su zatražili određeni novčani iznos, koji im je ona dala te su iskoristili njenu nepažnju i otuđili joj novac, bankovne kartice i nakit, a kasnije i s njenog računa podigli određeni novčani iznos. Materijalna šteta je više tisuća kuna.

Vezano za ovaj događaj iz prakse proizlazi da su žrtve ovakvih kaznenih djela najčešće osobe starije životne dobi koje ovim putem ponovno podsjećamo, kao i sve ostale građane, da ne budu lakovjerni i da ne puštaju nepoznate osobe u svoj dom, te da o svemu obavijeste policiju na broj 192. Ukoliko je to moguće neka zabilježe registarsku oznaku vozila kojima se te osobe koriste ili neke druge činjenice koje bi olakšale pronalazak počinitelja.

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen vozač

Jučer u 21.30 sati u Karlovcu na križanju Ulice Prilaz Vjećeslava Holjevca i Ulice Banija dogodila se prometna nesreća. Nepoznati vozač upravljao je nepoznatim vozilom i udario u osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 73-godišnjak, a koji je zbog crvenog svjetla na semaforu bio zaustavljen. Nepoznato vozilo i vozač udaljili su se s mjesta događaja, a 73-godišnji vozač je u prometnoj nesreći teško ozlijeđen. Policija provodi kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska vozila i vozača koji se udaljio s mjesta događaja.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je šest kaznenih djela, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Karlovac, Ogulin) i dvije prometne nesreće od kojih je jedna s teško ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom.