Aktualno OG sada Ogulin

I ogulinski branitelji u Slunju

Danas je u Slunju održana javna tribina  na temu: „Predstavljanje Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji i tumačenja vezana za primjenu zakona“.
Tribina se održala u organizaciji Odbora za branitelje i stradalnike Domovinskog rata Županijske skupštine Karlovačke županije i Ministarstva hrvatskih branitelja.
O svemu su  govorili predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, nakon čega je uslijedila  rasprava sudionika.

Iako su mnogi očekivali dolazak ministra branitelja Tome Medveda, on nije došao, ali je zato detaljnije o svemu govorio njegov pomoćnik Ivica Akmadža. Osvrnuo se i na mirovinska i ostala prava hrvatskih branitelja, te naglasio da će status hrvatskih branitelja moći ostvariti i pripadnici nenaoružanih odreda, te maloljetni branitelji.

Na tribini su sudjelovali predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te predstavnici jedinica lokalne samouprave. Među njima su bili i predstavnici braniteljskih udruga iz Ogulina, te vijećnici Županijske skupštine, kao i branitelji iz Josipdola, Saborskog i drugih gradova i općina naše županije.