Aktualno Županija

Sastanak s ministrom Tomislavom Ćorićem u Karlovačkoj županiji o mogućnostima sufinanciranja projekata u sustavu gospodarenja otpadom

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić posjetio je u četvrtak, 1. veljače, Karlovačku županiju. Sastao se sa županom Damirom Jelićem i njegovim suradnicima te gradonačelnicima i načelnicima općina iz Karlovačke županije. Tema sastanka bile su „Mogućnosti sufinanciranja projekata u gospodarenju otpadom“.
Sastanak je održan u Uredu župana Karlovačke županije.

Ministar Tomislav Ćorić nazočne je upoznao s ciljem ove prezentacije, dao primjere uspješnog gospodarenja otpadom te istaknuo važnost parnerskog odnosa načelnika i gradonačelnika s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike kako bi koncept gospodarenja otpadom bio uspješno osmišljen i proveden. Pomoćnica ministra Anamarija Matak predstavila je postojeće stanje u Republici Hrvatskoj i Karlovačkoj županiji te upoznala nazočne s prioritetnim aktivnostima koje bi JLS-ovi i Karlovačka županija trebali provesti u 2018. godini. Ministar Ćorić iznio je plan objave poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za 2018. godinu.

Nakon prezentacije ministra Tomislava Ćorića i suradnice Anamarije Matak uslijedila je rasprava. (kazup.hr)