Aktualno OG sada Ogulin

Dr. Josip Zorko:odobreni limit dovoljan je za redovito poslovanje bolnice

OGportal je u petak objavio članak, kojeg smo prenijeli sa portala Zagorjecom, a u kojem je objavljen dio izjava sa tiskovne koneferncije SDP-a održane u Zaboku, na kojoj je bilo riječi o stanju u bolnicama u Zaboku, Vukovaru, Ogulinu i Kninu, koje su lani postale Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata.

Podsjetimo,  kako su pojasnili SDP-ovci, mjesečni limit, odnosno iznos koji je država plaćala za rad ‘braniteljske bolnice’, nekad je iznosio milijun kuna, odnosno, dvanaest milijuna kuna godišnje, da bi ga HDZ-ov ministar zdravstva Dario Nakić prepolovio na 6 milijuna kuna godišnje. Sada, uz novi Ugovor o limitima OB Zabok, još uvijek nije stigao Ugovor niti na tih 500 tisuća kuna mjesečno za Bolnicu hrvatskih veterana, zbog čega su SDP-ovci, a posebno župan Kolar, izrazito zabrinuti, obzirom da je Županija osnivač bolnice i odgovorna je za njeno poslovanje.

Bivši ministar zdravstva Siniša Varga upozorio je na konkretne postupke i ukidanje programa koje su HDZ-ove Vlade protekle dvije godine napravile, a koje su hrvatsko zdravstvo znatno srozale i stavile ga uz bok albanskom zdravstvu, kao što je to pokazalo najnovije europsko ocjenjivanje. – Mi smo napravili značajne programe posebno za braniteljsku populaciju, u suradnji s braniteljskim udrugama, gdje smo za bolnice u Zaboku, Vukovaru, Ogulinu i Kninu napravili specijalne programe za braniteljsku populaciju po pitanju prioritetnog primanja na specijalističke preglede i liječenja u stacionaru, ali i za sve preventivne sistematske preglede…”

Kakva je trenutna situacija u ogulinskoj bolnici i kako će dalje poslovati,  pokušali smo doznati od ravnatelja bolnice  Dr. Josipa Zorka, koji je odgovorio na naš upit. U nastavku možete vidjeti što on o svemu kaže: