Aktualno Županija

Proteklog vikenda kontrolirano je 391 vozilo, te evidentiran 131 prometni prekršaj

Pojačane aktivnosti u prometu nastavljaju se provoditi i u veljači s ciljem zaustavljanja negativnog trenda, odnosno preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama., izvjestila je Policijska uprava karlovačka.

Slijedom toga, policija je na području Policijske uprave karlovačke, u razdoblju od 2. do 4. veljače pojačano nadzirala i sankcionirala prekršaje iz tzv. kategorije „četiri glavne ubojice u prometu“, vožnju pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece), nepropisnu uporabu mobitela, ali i druge prekršaje koji uzrokuju teške prometne nesreće.
Tom prilikom kontrolirano je 391 vozilo, te je evidentiran 131 prometni prekršaj.
Od navedenog broja evidentirano je 18 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja vozila i to dva u naseljenom mjestu i 16 izvan naseljenog mjesta, osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 91 ostali prekršaj.
U tom razdoblju evidentirano je 17 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, a 10 osoba je lako ozlijeđeno. Najveća zabilježena koncentracija alkohola bila je 2,60 promila i to kod vozača na području Ozlja.
Kako bi se izbjegla stradavanja u prometu i ovom prilikom apeliramo na sve sudionike u prometu da se dosljedno pridržavaju svih prometnih pravila i propisa.