Aktualno Županija

Ribarska kuća na čekanju odluke za daljnju prodaju – provaljena i devastirana sve više propada, a može čekati i nekoliko godina!?

Sudbina Ribarske kuće na Rakovcu, nekad kultnog restorana a danas objekta koji iz dana u dan sve više propada, nije baš presvijetla. Naime, nakon što na dvije dražbe na Općinskom sudu nije bilo zainteresiranih kupaca, pa čak ni za trećinu od procijenjene cijene (3,2 milijuna kuna), predmet čeka svoju pravomoćnost.

– išta se nije dogodilo od dražbe, na njima nije bilo zainteresiranih kupaca, a rješenje o obustavi nije još pravomoćno, rekao nam je stečajni upravitelj Korane d.d. Zdravko Mitak koji pokušava prodati ovu nekretninu posrnulog poduzeća.
Kako nam kaže, prodaja će biti nastavljena najvjerojatnije na Trgovačkom sudu no neizvjesno je kad bi se to moglo dogoditi, a po iskustvima stečajnog upravitelja, to je nepredvidivo. Nekad se na pravomoćnu odluku čeka par mjeseci, nekad dvije godine, a bilo je primjera da sve potraje i sedam godina.

KAportal saznaje da je za kupnju i stavljanje u funkciju Ribarske kuće bilo zainteresiranih među karlovačkim ugostiteljima, no Mitak nam kaže da ne može o tome govoriti radi poslovne etike. Svakome se, dodaje, može omogućiti da pregleda nekretninu ako je zainteresiran, no ozbiljni kupac je jedino onaj tko uplati jamčevinu i dođe na javnu dražbu. Onih koji obilaze i filozofiraju, ima koliko hoćete, kaže nam ovaj iskusni stečajni upravitelj.

Podsjetimo, Ribarska kuća je po ovlaštenom vještaku procijenjena na 3,2 milijuna kuna, no na zadnjoj se dražbi, kad se također nitko nije pojavio, prodavala za tek nešto više od milijun kuna. Moguće je da će uoči novog postupka biti naložena nova procjena. (kaportal.hr)