Aktualno OG sada Ogulin

Ljubojević uzvraća “udarac” Ivoševiću

Nije trebalo dugo čekati da Siniša Ljubojević, potpredsjednik Gradskog vijeća i predsjednik ogulinskog DSS-a, odgovori na optužbe koje je na njegov račun izrekao zamjenik gradonačelnika Ogulina Neven Ivošević.
Priča je počela u prvoj ovogodišnjoj emisiji Radio Ogulina “Manjine su naše bogatstvo” kada je Neven Ivošević optužio gradsku vlast da s njim ne surađuje, a razlog je učešće vijećnika DSS-a u vladajućoj koaliciji. Osvrnuo se i na Ljubojevićevu “ulogu” u uništavanju SKD-a Prosvjeta.

Već u drugoj emisiji, emitiranoj u utorak, , Siniša Ljubojević je oštro odgovorio Ivoševiću i naglasio da se DSS  zalaže na poboljšanje statusa pripadnika srpske  zajednice, koji je u odnosu na prije puno bolji. Posebno je tu spomenuo ulogu bivšeg dogradonačelnika Miće Zatezala, koji je svoj posao odradio korektno, za razliku  od  sadašnjeg zamjenika gradonačelnika Nevena Ivoševića, kojeg se u Gradu rijetko može vidjeti. Podsjetio je i na svoju  ulogu kao zamjenika župana, jer se u svom mandatu zalagao za ostvarivanje prava manjina i to je činio uspješno.

I u emisiji se još jednom osvrnuo   na najavljene smjene u Upravi šuma, gdje se vrši izbor isključivo po političkoj podobnosti, a ne sposobnosti. Riječ je o političkoj trgovini, što se, kazao je, ne smije dopustiti.

“Na inicijativu aktivista SDSS-a isprovocirana je jedna skupština “Prosvjete”, koja nije legalno odrađena, ali je pod pritiskom politike registrirana. Mi ćemo se na to žaliti, ali političkih pritisak mojih bivših kolega iz SDSS-a na pojedine ugledne profesore, rezultirao je njihovim ostavkama, što je žalosno. Jedino je Prosvjeti država vratila imovinu, a procijenjena je imovina na 25 milijuna kuna, što je prevrijedno za Srpsku zajednicu. Član Prosvjete sam bio i osnovao pododbor u Ogulinu i izabran za predsjednika na nacionalnoj razini i vidjet ćemo kako to sve završiti. Žao mi je što se Neven Ivošević na ovakav način prezentira u javnosti, izišao je iz SDSS-a i vratio se.  Neka  se uhvati posla na HŽ-u, a  posao zamjenika gradonačelnika, za koji prima naknadu u gradu kao volonter, neka  posveti pripadnicima srpske zajednice koji su ga na to mjesto izabrali”-rekao je Ljubojević.