Aktualno Županija

Ozalj među 10 hrvatskih gradova s najvećim padom nezaposlenosti – u godinu dana smanjena 35,8 posto

Ozalj je, jedini od gradova u Karlovačkoj županiji, među 10 hrvatskih gradova s najvećim padom nezaposlenosti.

Objavio je to portal gradonačelnik.hr, pozivajući se na analizu tvrtke Coin, napravljenu temeljem podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Po njoj, podaci o stopi nezaposlenosti u prosincu 2016. i 2017. pokazuju da je Buzet i dalje grad s najmanjom stopom nezaposlenosti u Hrvatskoj, tek 2,6 posto, dok su Križevci doživjeli najveći pad nezaposlenosti u posljednju godinu dana, od čak 43,8 posto.

Ozalj – inače, sa 151 nezaposlenim – se našao u top 10, zauzevši 6. mjesto po smanjenju nezaposlenosti u godinu dana. Dok je u prosincu 2016. iznosila 12,3 posto, posljednjeg mjeseca prošle godine bila je 7,9 posto, odnosno, za 35,8 posto manja. Više od toga, osim u već spomenutim Križevcima, smanjena je u Jastrebarskom, Buzetu, Prelogu i Zaprešiću.

Na žalost, ni Ozalj, kao ni bilo koji od preostala četiri grada u županiji, nije među deset gradova s najnižom stopom nezaposlenosti. Prvi je Buzet, s 2,6 posto, dok je posljednji među najboljima Novigrad sa stopom nezaposlenosti 4,6 posto.(KAportal)