Aktualno OG sada Ogulin

Jedina djelatnica na godišnjem, zovite ured u Karlovcu!

Hrvatski Zavod za mirovinsko osiguranje, područni ured u Karlovcu Ispostava Ogulin, već nekoliko godina posluje sa samo jednom djelatnicom. “Zaslužan” za to je bivši ministar Mirando Mrsić koji je proveo “racionalizaciju” na način da nije zaposlio niti jednog djelatnika, a nekolicina ih je otišla u mirovinu. U takvoj situaciji ne zna se kome je gore, djelatnici koja sve mora sama, ili onima koji trebaju njene usluge.

U ovaj smo se problem uvjerili prije nekoliko dana i sami. Na vratima mirovinskog dočekala nas je obavijest, u kojoj se navodi da  će zbog godišnjeg odmora ispostava Ogulin  raditi samo srijedom i da se za sva pitanja možemo   obratiti Područnom uredu HZMO u Karlovcu.

Iz obavijesti nije jasno od kad do kad traje godišnji odmor, ali to nije najveći problem, nego činjenica da se usluge ne mogu obaviti u Ogulinu. Ne bi li bilo jednostavnije da je netko iz karlovačke ispostave došao raditi u Ogulin, dok je djelatnica na godišnjem?

Vjerojatno će mnogi reći da se sve može riješiti internetom, mailom, ili na sličan način. No, što sa starijima i ljudima kojima internet nije dostupan i koji se takvim uslugama ne služe? Što ako nam, primjerice, potvrda o radnom stažu, ili koji drugi dokument  hitno treba, a nemamo mogućnosti otići u Karlovac?

Neslužbeno doznajemo da su Karlovčani pokušali riješiti problem i da su na njega ukazivali, no očito središnja služba u Zagrebu ili ne zna, ili ne želi znati, gdje je Ogulin!