Aktualno Županija

U Žakanju kreće gradnja tvornice peleta i energane – norveški investitori ulažu 18,7 milijuna eura

Investicija vrijedna 18,7 milijuna eura stiže u Žakanje, gdje će na proljeće početi gradnja tvornice peleta i energane na bio masu. Ovaj je projekt danas predstavljen u Uredu župana, a radi se o investiciji Norveškog društva Croatia REN AS – norveškog dioničkog društva u vlasništvu od 80 norveških investitora.

Isto društvo je vlasnik dva hrvatska projektna društva, Maksim Trade Energija d.o.o. i Bio Peleti Energija d.o.o., koji projekt razvijaju na lokaciji industrijske zone Žakanje.

Projekt je predstavio projektni savjetnik Norveškog investicijskog fonda Edin Ališić istaknuvši važnost ove investicije za Općinu Žakanje i Karlovačku županiju. Prezentaciji je nazočio i prvi tajnik u Veleposlanstvu Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Christian Grotens Halvorsen sa suradnicima, direktorica društava Maksim Trade Energija d.o.o i Bio Peleti Energija d.o.o. Nikolina Gudelj, predsjednik uprave Erik Richard Thrane, predstavnik REGEA-e Karlo Rajić, te predstavnici HBOR-a i PBZ-a te grada Karlovca i Općine Žakanje. Na sastanku je također bila prisutna načelnica Sektora drvne industrije Ministarstva poljoprivrede Renata Ojurović. (KAportal)