Aktualno OG sada Ogulin

Zameo nas….snijeg!

Novih 22  cm

Snježno jutro u Ogulinu. Još jedno. Dočekalo nas je 22 centimetra novog snijega, što sa “zalihama” od prijašnjih dana čini visinu snijega od 77 centimetara. Ulice u središtu su ponovno dobro očišćene, a kako  je malo izvan središta tek ćemo saznati. U svakom slučaju, prometovanje je dosta otežano. Poteškoća ima i u željezničkom prometu, ali se on za sada odvija uz tek manja kašnjenja. Prema prognozi očekuje nas oblačno, u unutrašnjosti sa snijegom, češćim i obilnijim u zapadnim te u gorskim krajevima gdje će uz novi snježni pokrivač biti i snježnih zapuha. Ponegdje u unutrašnjosti, ponajprije na krajnjem istoku, oborina na granici snijega i kiše može se smrzavati na hladnoj podlozi. Temperatura zraka na kopnu većinom od -3 do 2, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 1 do 6, a drugdje duž obale od 5 do 11 °C.

Po svemu sudeći pred nama su još dva dana sa snježnim oborinama, što znači da bi se problemi sa čišćenjem, kako prometnica tako i okućnica, mogli još povećati.

Djelatnici distribucije HEP-a terenske jedinice Ogulin jutros su prionuli na posao, te čiste dvorište kako bili spremni za svaku intervenciju.

Tijekom ovog mjeseca imali su veliki broj intervencija na puknućima vodova srednjeg i niskog napona, ali, iako na ponegdje nepristupačnom terenu, sanirali su sve kvarove.

Bilo je i više snijega

I za kraj dodajmo da to ipak nije tako strašno kako nam je znalo biti. Vrlo brzo smo zaboravili da je prije samo tri godine, dakle 2015. veljača isto donjela puno snijega pa smo tako 07. veljače 2015. imali 91 centimetar snijega. Inače, najviša visina snijega koja je službeno izmjerena u Ogulinu bila je 118 cm (08.03.1955.), a na postaji Ogulin-Žegar 128 cm (24.02.2013.). Prema tome, ima još prostora 🙂

Jutros, pješačenje na posao.