U Karlovcu palo 20-ak centimetara novog snijega, nema prolaza prema Rijeci i Dalmaciji za prikoličare i tegljače

ZIMSKI UVJETI U Karlovcu palo 20-ak centimetara novog snijega, nema prolaza prema Rijeci i Dalmaciji za prikoličare i tegljače

Prema aktualnim podacima DHMZ-a u Karlovcu je u proteklih 24 sata palo 20-ak centimetara snijega i sad je snježni pokrivač na 42 centimetara. U Ogulinu ga s novih 22 centimetra sada ima 92, Slunju 84 , a na Plitvicama 110.

HAK obaviještava da su zimski uvjeti na cestama u unutrašnjosti te da nema slobodnog pravca prema Rijeci i Dalmaciji te mole vozače kamiona s prikolicom i tegljača s poluprikolicom da ne kreću na put bog zabrane prometovanja kroz Gorski kotar i Liku i popunjenih odmorišta. Zbog popunjenog odmorišta Vukova Gorica također upozoravaju vozače tegljača i prikoličara koji kreću smjeru Rijeke da koriste ostala odmorišta prije čvora Karlovac Lučko, Desinec i Draganić.

– Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske te u Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Čeglje-Karlovac-Vaganac-Korenica-Udbina-Knin i državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar na dionici Zdihovo-Kikovica, kažu u HAKu-u.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog jakih udara vjetra i stvaranja snježnih zapuha mole se svi sudionici u prometu da smanje brzinu i povećaju opreznost na svim cestama kroz Gorski kotar.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na državnim, županijskim i lokalnim cestama Karlovačke županije. (kaportal.hr)

 

Facebook Comments