Aktualno OG sada Ogulin

Preventivni program “Zajedno protiv govora mržnje”

Danas je  u  sportskoj dvorani kraj Prve osnovne škole Ogulin održana manifestacija u sklopu preventivnog programa „Zajedno protiv govora mržnje“. Riječ je o nacionalnom projketu koji kod nas provodi Policijska uprava karlovačka, u suradnji sa gradskim vlastima i školama, te Športskom zajednicom. Posebnost ovog projekta je u naglašavanju uloge sporta kao alternative rizičnim ponašanjima mladih i sportaša kao primjera tolerancije i poštivanja fair playa.

Cilj ovog preventivnog programa je senzibiliziranje i educiranje mladih, učenika igrača i navijača srednjih i osnovnih škola u vidu sprečavanja govora mržnje na sportskim natjecanjima. Ujedno,  glavna poruka je promicanje zdravih stilova života, tolerancije, kulture dijaloga, nenasilja i svega što isključuje bilo kakav oblik govora mržnje.

Stoga su svoje poruke o potrebi tolerancije na sportskim terenima, ali i u svakodnevnom životu, mladima uputili saborski zastupnik Tomislav Lipošćak, gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović, načelnik Policijske uprave karlovačke Josip Ćelić, predsjednik Športske zajednice Grada Ogulina Dražen Cindrić i domaćin ovog susreta, ravnatelj Prve osnovne škole Ogulin Zvonko Ranogajec. Svojim prijateljima obratio se i državni teniski prvak do 16 godina Ivan Karlo Ban, te naš proslavljeni rukometaš Luka Cindrić, koji je posalo poruku, jer nije mogao osobno doći u Ogulin.  Skupu je nazočio i načelnik Policijske postaje Ogulin Goran Vukelja sa svojim suradnicima.

Potom je odigran malonogometni turnir, na kojem su sudjelovali učenici ogulinskih osnovnih i srednjih škola pod budnim okom njihovim ravnatelja i profesora, a bila je to prigoda da se pokaže kako navijati bez uvredljivih poruka i govora mržnje.