Aktualno OG sada Ogulin

Završila anketa o ukopima nedjeljom-većina za to da bude kao i do sad

Župnici ogulinskog dekanata nedavno su izišli sa prijedlogom da se, zbog obveza svećenika, ukopi pokojnika više ne obavljaju nedjeljom. Ogulinski župnik Josip Štefančić o tome je izvijestio slušatelje i nazočne nedavno na nedjeljnoj misi, a o svemu je bilo riječi i u emisiji Radio Ogulina “Oči u oči” u kojoj su gostovali direktorica Stambeno komunalnog gospodarstva Marina Lavrnić i Župnik Josip Štefančić, te gradonačelnik Dalibor Domitrović. S obzirom na velik broj slušatelja koji su se javili u emisiju, očito je da je građanima tema vrlo zanimljiva pa je stoga OGportal na svojoj Facebook stranici objavio anketu.

Pitanje je glasilo: “Treba li i dalje obavljati ukope i nedjeljom?” Ponuđeni odgovori su bili: “Da, treba i nedjeljom” i “Ne, ne treba nedjeljom”.

Glasovati su mogli svi čitatelji OGportala koji imaju profil na Facebooku i svatko je mogao glasovati samo jednom, pa je time onemogućeno “napuhavanje” bilo kojeg rezultata. Iako je anketu pogledalo nekoliko tisuća ljudi, glasovalo je relativno malo, a zaključili smo je sinoć u 19,30, do kada je zaprimljen 331 glas. Od tih glasova, 78% smatra da ukope treba, kao i do sada,  obavljati nedjeljom,  dok 22% misli suprotno, odnosno, da se nedjeljom ukopi ne trebaju vršiti. Kakva će na kraju odluka biti donesena, tek ćemo vidjeti. U svakom slučaju, OGportal će vas o tome obavijestiti.