Aktualno OG sada Ogulin

Čitatelji nam se javljaju, problemi posvuda

Posljednjih nekoliko sati OGportal je primio niz vaših poruka i pitanja. Naši čitatelji zanimaju se za mogućnost odgode nastave, traže pomoć i javno ukazuju na probleme s kojima se posljednjih dana susreću.

Tako nam se javila jedna majka koju zanima voze li autobusi na školskoj liniji  Vrbovsko – Ogulin. Kaže  da joj je sin otišao  u školu i došao  je autobus, ali mu je vozač rekao da natrag neće voziti. Zvala je, navodi,  Autotrans Ogulin, ali joj ni tamo ne znaju sa sigurnošću reći hoće li autobus voziti ili ne.

“Postovanje! Trebali bi malo javno prozvati ravnatelje škola  i objasniti im da je sigurnost djece na prvom mjestu.n Nsta neće propustiti ako ne idu u školu po ovakvim vremenskim uvjetima. Što se tiče privatnika koji ciste grad, ne treba ih hvaliti,  jer ni upola ne rade kako treba, a tu je kriv grad i njihovi “komunalni redari”. Volio bih da malo o tome komentirate. Pozdrav svima u redakciji”-napisao nam je naš čitatelj.

Javila nam se još jedna naša sugrađanka, koja navodi:

Uz svo razumijevanje aktualnih poteškoća u svezi čišćenja prometnica i nedostatka raspoloživih sredstava za obavljanje istog u razumnom roku,moram apelirati na rad zimske službe u svojoj ulici.Radi se,naime, o ulici Žegar II u kojoj je prohodnost nikakva.Ralica nije niti prolazila,prošao je bager i to zadnji puta u petak na večer.
Iz ulice automobilom idem samo ja, u ranim jutarnjim satima, jer putujem na posao u  Karlovac.Izostanak ne mogu opravdati i mučim se već po ne znam koju zimu po redu, upravo zbog nečijeg nemara ili “zaborava”.
Ne razumijem, ako se neke ceste oko moje može proći i očistiti i po nekoliko puta,zašto se kroz moju uporno izbjegava? Ostavljam automobil i u gradu, pa idem ranije ujutro iza 5 sati, da bih ga očistila da mogu otići na posao.
Da mogu išla bih pješke,ali eto,radim 54km daleko, pa to nije opcija.Osim toga,dijete isto pješači do škole, a ima i ostalih pješaka pa bi,ako zbog ničega onda iz ljudskih razloga bilo u redu da nas se netko konačno sjeti”- navodi ona, te nam šalje nekoliko fotografija, koje potvrđuju opravdanost njenog nezadovoljstva.

A da netko, zbog vremenskih uvjeta, možda misli da je sada vrijeme Božića,  svjedoči fotografija koju smo dobili od čitatelja iz Turkovića. Tamo, naime, još uvijek svijetli novogodišnja dekorativna rasvjeta!