Aktualno Županija

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama priveden 37-godišnjak

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su tri kaznena djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Vojnić) te jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.
Jučer je u Policijskoj postaji Duga Resa zaprimljena prijava 70-godišnjaka da mu je nepoznati počinitelj u razdoblju od 19. do 29. siječnja iz automobila na području Duge Rese otuđio novac. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga, policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom. Temeljem naloga suca istrage, jučer tijekom dana, policijski službenici izvršili su pretragu osobnog vozila, doma i drugih prostorija na području Duge Rese koje koristi 37-godišnjak i tom prilikom pronašli tzv. improvizirani laboratorij za unutarnji uzgoj marihuane u kojem je pronađeno 16 stabljika konoplje tipa marihuana i oprema za uzgoj te još 403,2 grama suhe biljne tvari nalik na drogu cannabis marihuanu i nešto više od jednog grama sjemenki nalik na sjemenke konoplje tipa marihuana. Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, protiv osumnjičenika će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđena kaznena prijava.