Aktualno Županija

Županijski vijećnici nakon tri mjeseca na poslu – samo bitne teme, odlučuju da 1. svibnja sad bude i Dan županije, a sv. Josip njezin zaštitnik!

Nakon tromjesečne stanke, županijski će vijećnici danas ponovo u klupe – ne bude li kakvih izmjena, očekuje ih 31 točka dnevnog reda i dvije prezentacije.

Između ostalog, raspravljat će o izmjenama i dopunama Prostornog plana, stanju okoliša, proglašenju sv. Josipa zaštitnikom Karlovačke županije, proglašenjem 1. svibnja novim Danom županije umjesto dosadašnjeg 13. travnja, te dodijeljenim stipendijama učenicima i studentima.

No, prije svih tih tema, na sjednici je vrijeme rezervirano za predstavljanje projekata 407 za 047 Županiju i ProjektiKA, te za Aktualni sat i vijećnička pitanja.

Inače, da sjednica Županijske skupštine danas ne bude održana, Skupština bi imala bi šanse za raspuštanje jer predstavničko tijelo lokalne i regionalne samouprave sjednice mora održavati, odnosno, donositi odluke iz svog djelokruga rada, najmanje svaka tri mjeseca. Prethodna sjednica je bila 30. studenog 2017. (kaportal.hr)