Aktualno Županija

Sajam projeKAta u Gradu susreta – PROJEKTIKA

Sajam projeKAta u Gradu susreta – PROJEKTIKA zamišljen je kao dvodnevna manifestacija koja izložbom i raznim oblicima stručnih predavanja afirmira projektni pristup u rješavanju razvojnih izazova.

Održava se po prvi put i to danas i sutra, u Gradskom kazalištu Zorin dom, u organizaciji Županijske komore Karlovac, Karlovačke županije, Grada Karlovca i Razvojne agencije Karlovačke županije.

Zainteresiranoj javnosti predstavit će se više od 50 izlagača na oko 300 m² izložbenog prostora, a među njima, osim izlagača iz Karlovačke županije i izlagači iz susjednih županija, te gosti iz Novog mesta i Bihaća sa svojim projektima. Uz izložbu projekata u programu sajma previđene su edukacije, radionice, okrugli stolovi i poslovni susreti čije će sudionike u svojim prostorijama ugostiti HGK – Županijska komora Karlovac.

Bit će to izvanredna prigoda na predavanjima se informirati o mogućnosti dobivanja bespovratnih novčanih potpora za financiranje dobrih ideja, o raspoloživim kreditnim sredstvima uz poticajnu kamatnu stopu, o raznim partnerstvima i gdje ih potražiti, a na radionici o generiranju projektne ideje educirati se kako od problema i deficita stvoriti projekt i (su)financirati ga iz bespovratnih izvora.

Sajam kao mjesto susreta uživo stvara posebno ozračje za razmjenu ideja i inicijativa, za sklapanje partnerstava, prezentaciju vlastitih projekata i uključivanje u zanimljive projekte drugih. Vjerujemo da ovaj Sajam ima potencijala da postane mjesto interakcije i bude snažan zamašnjak buduće intenzivne projektne aktivnosti u Karlovačkoj županiji. Sajam će otvoriti ministar Goran Marić.