Živozidaši se požalili da ih vladajući ismijavaju i omalovažavaju

Sinčić poručio: Boli me srce što ne dolazim na vijeće

Zbog proceduralnog nasilja i teme gradnje hidroelektrana na karlovačkim rijekama, kako su to najavili, madijima su se u Karlovcu obratili županijski vijećnici Živog zida a došao ih je podržati predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić. Povod je, kazao je vijećnik Goran Glavurtić, jer žele “ukazati na informaciju koju nisu prenijeli lokalni mediji, da su vijećnici Živog zida iz protesta napustili posljednji sjednicu Županijske
Voda teče para ide”

Vijećnik Goran Glavurtić
– Predsjednik županijske skupštine nije ispoštovao odredbe Statuta i Poslovnika Karlovačke županije. Na sjednici Klubova dan ranije, kada su se usuglašavale točke dnevnog reda, tražili smo da se pokrene postupak izbacivanja malih hidroelektrana iz Prostornog plana i dobili smo obećanje da će se postupak pokrenuti, no na samoj sjednici za to nismo dobili pisanu garanciju, nego samo usmeno obećanje župana Damira Jelića. Obećanje ludom radovanje. O vjerodostojnosti HDZ-a svjedočimo iz dana u dan – kaže Glavurtić podsjećajući na devastaciju Šušnjarovog slapa na području općine Tounj te se žaleći kako je Živozidašima rad na ovu temu bio blokiran, te da su samo oni bili protiv tijekom glasovanja o toj točki.

Njegov predsjednik Sinčić smatra da nije problem u hidroelektranama već u divljoj gradnji koja se provodi mimo procedura i zakona, pitajući se do kada će privatni interes biti ispred javnog.

Predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić
– Ako se stanovnici određene općine izjasne da ne žele takav način gradnje, koji će trajno devastirati turizam, tko je župan i vladajuća većina da im nešto tako nameće. Cilj je očito pokušaj pogodovati nekolicini koji imaju dovoljno novca za izgradnju malih hidroelektrana po principi “voda teče para ide”. HDZ-ova ruralna politika mi više liči na to da će siromašno stanovništvo otići u veće gradove ili u inozemstvo, a ruralno područje ostati za bogate koji će tamo graditi svoje haciende. Mi smo tu zato da pružimo otpor – kaže Sinčić.
Ne misle stati

Vijećnik Igor Krivokuća kaže da “u načelu nisu bili protiv Prostornog plana koji je u biti sam po sebi dobar, ali da stavka o hidrocentralama tamo ne paše, jer su i eko udruge protiv toga i vode se sudski sporovi”, dok se njegova kolegica Helena Stojković požalila kako ih vladajući u Skupštini omalovažavaju.

Vijećnica Helena Stojković
– Protiv nas se stalno vode neka degradiranja, predsjednik skupštine nas upozorava da se ne držimo teme, konstantna su prekidanja i ismijavanja. Pitala sam popredsjednika Vukovića što ima protiv nas i čemu ismijavanja, a ovim putem im želim poručiti da nas ne mogu ušutkati. Moraju shvatiti da su došli novi ljudi, mi ne mislimo stati, izabrani smo voljom naroda i progovarat ćemo o problemima naših sugrađana – kaže Helena Stojković.

Sinčić: Ispričavam se

Karlovac je Sinčiću bio tek usputna stanica prema Rijeci, na novinarsko pitanje kada će svratiti do Gradskog vijeća čiji je vijećnik, ali ne dolazi na sjednice, kazao je da će to biti prvom prilikom kada mu to dozvole obveze na nacionalnoj razini.

– Nisu naši vijećnici ostali sami, tu je sedam naših županijskih vijećnika, neki ljudi koji nisu izabrani ali su dio užeg tima. Ja, nažalost, zbog ogromnih obveza na nacionalnoj razini, potovo je sada bila aktualna tema Agrokora, nisam bio u mogućnosti dolaziti, zbog čega me srce boli. Zbog toga se ispričavam, popravit ću svoj rad koliko to bude bilo moguće, ali smatram da je u nekom trentuku nešto važnije reći u Saboru nego u Vijeću – komentirao je Sinčić. (kaportal.hr)

Facebook Comments