Aktualno OG sada Ogulin

Čišćenje snijega koštat će nas 1,8 milijuna kuna!

Prema informacijama koje smo dobili iz gradske uprave, akcija čišćenja i odvoza snijega provedena je minulih dana u Zagradu,  oko trafostanice u Strugi, oko rotora kod Jazzbine i dio kanala kuda voda protiče. Cilj je bio, ne čistiti oko zgrada, već prvenstveno  čišćenje prirodnih kanala kojima voda otječe u prirodne recipijente i akumulacije, kako bi se posljedice poplave, ako je bude, svele na najmanju moguću mjeru.

Proračunom za 2018. planirali su u gradu Ogulinu 600 tisuća kuna za čišćenje snijega. Nisu još dovršeni obračuni, ali službe procjenjuju da će trošak biti oko 1,8 milijuna kuna.

Morat će, stoga,  rebalansom povećati iznos za čišćenje snijega, što znači da će, na žalost,  u ljeti nedostajati novca za asfaltiranje prometnica, održavanje propusta i druga tekuća održavanja cesta i ostale infrastrukture.

Na pritužbe jedne naše sugrađanke da posao čišćenja nije nikako napravljen na prometnici od Ogulina prema  Drežnici, na kojoj se već dogodilo nekoliko prometnih nesreća,  doznajemo  da je riječ o županijskoj cesti i za njeno održavanje zadužena je Karlovačka županija.

U naselju Vijenac Ive Marinkovića  uočili smo opasnost koja  visi s krova, pa samo možemo apelirati da budete oprezni.