Aktualno Županija

Karlovačka Turistička zajednica ipak nema novu direktoricu! Ministarstvo turizma zbog greške u natječaju traži raspisivanje novog

Karlovačka Turistička zajednica i dalje je bez direktora jer su u natječaju kojim je izabrana Marina Burić, po mišljenju Ministarstva turizma, proceduralne formalne greške – o znanju engleskog jezika i potvrdi o nekažnjavanju pa ga Turističko vijeće mora poništiti i provesti novi.

Kazao je to na današnjoj pressici gradonačelnik Damir Mandića, predsjednik Turističkog vijeća, po funkciji i čelnik Turističke zajednice do izbora direktora.

Poništenje natječaja

– U tekstu natječaja smo pod traženje znanja jednog svjetskog jezika specificirali engleski jezik, što po Ministarstvu nismo trebali, a drugo, što ne razumijemo, je vezano za potvrdu o nekažnjavanju koju smo tražili, ali, po Ministarstvu, nismo. Obzirom da je natječaj proveden i bili smo dužni poslati Ministarstvu dokumentaciju kako bi oni rekli zadnju, ovo je novi moment. Iako ima i mišljenja da bismo se trebali žaliti, ne bismo htjeli u upravne sporove, žalbe itd. Budući nas, zbog isteka mandata, čeka izbor novih članova Skupštine i Turističkog vijeća, kad se završi ta procedura, predložit ću novom Turističkom vijeću da natječaj poništimo i raspišemo novi. Mislim da ćemo postupak pokrenuti u idućih mjesec dana, rekao je Mandić.

Dodao je da Turistička zajednica normalno radi pa se tako i priprema za predstavljanje na sajmu Place to go u Zagrebu, te biciklističku utrku Tour of Croatia, čija jedna etapa ide iz Karlovca. Vjeruje da će oboje realizirati onako kako treba.(KAportal)