Aktualno Županija

Karlovčani traže box barijere i na kupskom području, sve službe u pripravnosti, vreće s pijeskom stigle u MO i GČ

Iako se po prognozama Hrvatskih voda za sada ne očekuje veći porast vodostaja rijeka, Karlovac se sprema za poplave: nastavljeno je postavljanje box barijera na Logorištu i okolnim naseljima, isto gradski čelnici traže i na kupskom području, sve su službe u pripravnosti, a vreće s pijeskom dopremljene u mjesne odbore i gradske četvrti.

O aktualnoj situaciji i aktivnostima koje je potrebno poduzeti na plavnim područjima u slučaju visokih vodostaja rijeka danas je raspravljao Stožer civilne zaštite, a iz Grada stiglo priopćenje.

Navode da je na području Logorišta, Mostanja, Male Švarče i Turnja u tijeku postavljanje privremene linije obrane od poplava box barijera, do sada je postavljen oko kilometar privremenog nasipa, a radovi se nastavljaju. Za područja do kojih strojevi ne mogu, pripremaju se vreće pijeska potrebne za punjenje box barijera.

– Analizirano je i stanje kupskog područja na temu aktivnosti interventnih mjera obrane od poplava, a za čije se postupanje tražilo djelovanje Hrvatskih voda. Odluka Stožera civilne zaštite grada Karlovca i gradonačelnika Damira Mandića kao čelnika Stožera je da se krene u postavljanje box barijera na dijelovima kupskog područja, gdje uvjeti na terenu to i dozvoljavaju. Još jednom je od Hrvatskih voda zatraženo poduzimanje određenih interventnih mjera obrane od poplava tog područja. Svim mjesnim odborima i gradskim četvrtima dopremljene su vreće s pijeskom, a sve službe, kao i Stožer, stavljene su u stanje pripravnosti, poručili su iz Grada.

Najavili su da će o svim novim informacijama, aktivnostima i stanju na terenu pravovremeno obavještavati mještane plavnih područja i čitavu javnost.

– Ovim putem apeliramo na mještane Logorišta, Mostanja, Turnja i Male Švarče, područja postavljanja box barijera, korisnike oborinske i fekalne kanalizacije da u slučaju visokih vodostaja rijeka, privremeno zablindiraju (krpom) svoje priključke radi mogućnosti povrata vode nazad u kućanstvo, pozvali su iz Grada.(kaportal.hr)