Aktualno OG sada Ogulin

Dječje gradsko vijeće Grada Ogulina sudjelovalo na županijskoj konferenciji Nacionalnog programa “Živjeti zdravo”

Na županijskoj konferenciji održanoj povodom početka provedbe projektnih aktivnosti Nacionalnog programa “Živjeti zdravo” sudjelovalo je i Društvo Naša djeca Ogulin, odnosno Dječje gradsko vijeće Grada Ogulina.
Cilj konferencije bio je predstaviti primjere dobre prakse promicanja zdravlja, kao rezultate aktivnosti različitih udruga i ustanova unutar  Karlovačke županije.
Nakon otvaranja i pozdravnih govora, predavanje je održala dr. Sanja Musić Milanović, voditeljica projekta “Živjeti zdravo”. Ona je u svom izlaganju naglasila da je ovaj projekt sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda sa 85%. Izdvojila je nadalje pet bolesti od kojih, na godišnjoj razini umire oko 80 % ljudi te sedam rizika za razvoj tih bolesti: nepravilna prehrana, tjelesna neaktivnost, prekomjerna masa, povišeni tlak, alkohol, pušenje i dislipidemija.
Drugo predavanje “Promicanje zdravlja i prevencija bolesti u Karlovačkoj županiji” sa pregledom aktivnosti Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije održala je Biserka Hranilović, dr.med.spec.epidemiolog, koordinatorica projekta za Karlovačku županiju.
U drugom dijelu Konferencije prezentirani su primjeri dobre prakse u Karlovačkoj županiji. Svoj rad predstavilo je 12 udruga i ustanova čije su aktivnosti usmjerene na promicanje zdravlja i prevenciju bolesti.
Vijećnica Dječjeg gradskog vijeća Grada Ogulina Gabrijela Ivanjko i njezina voditeljica Ljerka Salopek Bacanović predstavile su projekt Za zdrav život u Gradu Ogulinu. U njemu je prikazan niz aktivnosti koje je Dječje gradsko vijeće provodilo tijekom tri mjeseca.
Konferencija je održana u Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića u Karlovcu, a pod pokroviteljstvom Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.