Dok se Karlovčani pripremaju za moguću poplavu, u “zaboravljenom” Vojniću je ona realnost – više kuća odsjekla nabujala Radonja

Dok Karlovčani, Ogulinci i sve službe pomno prate vodostaje rijeka i strijepe od moguće poplave, za mještane više naselja u Općini Vojnić ona je realnost već nekoliko dana.

Naime, iako se činilo da će prošlogodišnji intenzivni radovi čišćenja korita i obale Radonje na području općine Vojnić spriječiti izlijevanje rijeke, to se nije dogodilo. Radonja se prelila iz korita i poplavila polja u Živković Kosi. To je svakako uzrokovalo brzo topljenje snijega s okolnih brda.

Nekoliko desetaka kuća više nema cestovnu komunikaciju s ostatkom svijeta, jer se voda prelila i preko dva mostića koji su bili spojeni s ostatkom općine. Svoje autombila još jučer su parkirali blizu ceste, pa bi potopljenom dionicom pješačili. Hoće li to moći i tijekom vikenda teško je reći, sve ovisi koliko će se dizati vodostaj nepredvidive rijeke.

Mješani još uvijek pamte za njih kobnu 2014. godine kada je Radonja poplavila oko 150 kuća u Vojniću te dijelovima Živković Kose i Okića. (kaportal.hr)

Facebook Comments