Aktualno Županija

Uhićena tri vozača

Na području Policijske uprave karlovačke u proteklom tjednu policija je provodila pojačan nadzor svih sudionika u prometu s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama. Prilikom nadzora prometa, u razdoblju od 5. do 11. ožujka, na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave karlovačke u prometu su zatečeni vozači koji su zbog višestrukog ponavljanja teških prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićeni i dovedeni na Prekršajni sud.
Naime, na području Ogulina, Slunja i Duge Rese tri vozača su zbog prometnih prekršaja, isključeni iz prometa, uhićeni i dovedeni na Prekršajni sud. Prekršaji se odnose na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, prije stjecanja prava na upravljanje i za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.
Na nadležnom Prekršajnom sudu u jednom slučaju vozaču je izrečeno zadržavanje u trajanju od 7 dana, dvojici vozača izrečena je nepravomoćna kazna zatvora od 15 dana te su pušteni na slobodu, a jednom od njih izrečena je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.