Aktualno Kolumne Krule Kruloteka

Noina (CRO)arka

Kaže Krule –

Gledam danas neki video o izgradnji ograda, sistem obrana od poplava, u zapadnim zemljama. Jebla me općina, ka da sam gleda znanstveno-fantastični film. Prvo nešto iskopaše, turiše beton, nekve vijke… i odoše. Auti normalno voze… a onda kad nanjuše poplavu, dođe kamion sa dizalicom… spušta elemente te ograde, to 2 čojka šarafaju na gedore… ode kamion… odoše radnici… eto vode… raste… s jedne strane voda skoro do vrha ograde, s druge ljudi hodaju… smiju se… ne znam… lijepe plakate HDZ-a i slike Davora Bernardića pred ogledalom… idu u restorane…

Kod nas… kod nas je glavni pojam vezan uz poplavu taj famozni ZEČJI NASIP. Ovi na ogradama, mi na zečevima… i nećemo se mi sa zečeva skinuti sljedećih 3000 godina. Kod nas su te vreće s pijeskom za sve moguće pičke materine od nepogoda… evo rata? – trpaj pijesak u vreće… poplava? – trpaj pijesak u vreće… odron? – trpaj pijesak u vreće, podupiri… mali trenira boks, nema kod kuće vreće za šamaranje? – trpaj pijesak u vreću.

Robot na Marsu skuplja kamenje… onaj u Svemir lansirao Tesla auto… Kim Kardasijan sa početne sise 2ojke došla na 12ticu… mi se od poplava i dalje branimo vrećama pijeska? Ne vrijedi nama ni da nam pošalju 100 metara te ograde za džaba, to bi načelnik općine odma uzeo sebi… napravio garažna vrata od njih… kapiju… kuću za psa… ostalo umjesto crijepa na krov.

Uostalom i ja serem… brodogradilištu 3. Maj treba reći da napravi oveći brod… jebiga, u državi nas ostalo tolko da svi na brod stanemo… ka na Noinu arku… pa udari poplava… pa se nakrcamo na brod… isplovimo… nakon 4 godine plutanja, poplava se povuče… privežemo brod za obalu… spustimo rampu… neko drekne “Ljudi, 4 godine prošle, pa danas su izbori!”… pa kad iz “Noine arke” na izbore krenu izlaziti… 2 majmuna… 2 konja… 2 kokoši… 2 guske… itd… ako me dobro razumijete.