Aktualno Magazin Zabava

Pokrali mu voćnjak, pa im poručio: ‘Majke mi, meni se ne bi dalo u 3,4 u noći dolazit.

URNEBESAN VIDEO IZ SLAVONIJE Pokrali mu voćnjak, pa im poručio: ‘Majke mi, meni se ne bi dalo u 3,4 u noći dolazit. Dođi do kuće, pokucaj, pa uzmi kol’ko trebaš’

Mladi slavonski poljoprivrednik Tvrtko s istoimenog OPG-a susreo se nedavno sa situacijom koja bi svakog voćara dovela do ludila – netko je pod okriljem mraka isčupao i odnio različite sadnice voćki koje je on marljivo uzgajao.

Pa umjesto da izgubi živce i plane na drskog kradljivca, voćar iz Strizivojne odlučio je snimiti urnebesnu video poruku za kradljivca, koja se brzo proširila Facebookom.

U videu tako objašnjava lopovu koje mu je sorte jabuka pokrao i kada može očekivati urod. Da čovjeka malo – educira.

No, kako Tvrtku ovo nije prvi put da mu kradu voćke, lopovima je odlučio “olakšati”.

“Znam da je nezgodno dolazit po noći, strahovat’ hoće li te tko vidjet ili neće. Ne moraš se možda idući put sekirat, dođi kući tamo pokucaj pa ću ti dat voća. Majke mi meni se ne bi dalo u 3,4 u noći dolazit, po mraku, hladno, blato…ono, katastrofa. Dođi do kuće, pokucaj, pa uzmi voća kol’ko trebaš.”

U nastavku videa genijalni tvrtko objašnjava lopovu i da ga razumije, jer “kako da budeš Hrvat ako tu i tamo nešto ne ukradeš”. (100posto.hr)