Aktualno Županija

Kiša diže vodostaje karlovačkih rijeka – Kupa i Korana za 12 sati narasle 30-ak centimetara

Hoće li nove padaline – do jutros je na karlovačkom području palo 3,2 litre kiše po četvornom metru – podići karlovačke rijeke na razinu višu no što je bila u utorak, kada je bio vrhunac posljednjeg vodenog vala, od čega strahuju brojni Karlovčani, tek će se vidjeti, ali od sinoć u 22 sata vodostaji Kupe i Korane narasli su 30-ak centimetara.

Korana je tako 9 sati došla na 691, a Kupa na 704 centimetra. Prije 12 sati vodostaj Kupe bio je 35 centimetara niži, a Korane 27.

Hrvatske vode objavile su kako ove oborine mogu izazvati “ponovni porast vodostaja rijeka Korane i Kupe u Karlovcu s tim da se ne očekuje da vodostaj rijeke Kupe u Karlovcu prijeđe +750 cm (granica za uvođenje redovne obrane od poplava)”.

HAK upozorava da je zbog vode na kolniku za sav promet zatvorena DC36 Karlovac-Pokupsko na dionicama: Blatnica Pokupska-Šišljavić, Donja Kupčina-Gradec Pokupski-Lijevo Sredičko, Pokupsko-Žuti Brijeg, Pisarovina-Jamnica (dionicom Pokupsko-Stari Farkašić, zbog suženog makadamskog dijela, prolaze samo osobna vozila. (KAportal)