Aktualno OG sada Ogulin

Voda u podrumima, općina ne mari!

Nekolicina mještana sa Siće pozvala je novinare kako bi ukazali na problem s kojim se susreću i više nisu znali kome se obratiti. Naime, u njihove je podrume, nakon izgradnje propusta koji završava na okolnim livadama i okućnicama, i vjerojatno nedovršenih radova, počela navirati voda u podrume kuća, izbijajući iz poda i zidova. Prisiljeni su dežurati i uključivati pumpe, kako bi ju izbacili. Nekoliko puta već su intervenirali i vatrogasci i pomagali mještanima koji su najviše ogorčeni na čelne ljude općine Josipdol, koje su upozoravali na problem koji je prisutan već par godina i svake godine je sve intenzivniji.

Marinko Sertić i Tea Turkalj stali su pred našu kameru i ogorčeno nam izjavili:

Nakon jučerašnje kiše, stanje im se još više pogoršalo, te najavljuju da će krenuti sa potpisivanjem peticije, kako bi natjerali nekog da taj problem konačno riješi. Tea Turkalj, koja je vijećnica u Općinskom vijeću Josipdola, rekla je također da o ovome više neće šutjeti.

Njihovi susjedni također su nam pokazali kakvo je stanje u njihovim podrumima, vrtovima i gospodarskim zgradama, a na terenu smo zatekli i djelatnike Vodovoda i kanalizacije koji su također ispumpavali vodu iz jedne svoje šahte, kako bi mogli obaviti potrebne radove . Da slika govori više od tisuću riječi, pokazalo se još jednom.