Aktualno Županija

Karlovac obranjen od poplave, ali voda opet napravila veliku štetu – po prvim procjenama više od pet milijuna kuna

Cilj Grada Karlovca je izgraditi trajan sustav obrane od poplava kojim bi se zaštitila sva područja grada, a do tada privremenim mjerama obrane od poplava zaštititi i dio grada koji ovog puta nije bio zaštićen po istom principu kako je zaštićen i koransko-mrežnički dio. Sva nastojanja Grada Karlovca upravo i idu u tome smjeru. Ovog puta, na sreću, zaštitio se veliki dio privatne imovine, no oštećenja na komunalnoj infrastrukturi su prilično značajna.

Prema prvim procjenama radi se o šteti većoj od 5 milijuna kuna, što kroz nova klizišta, što kroz oštećenja prometnica i makadam puteva. Ono što sada slijedi je detaljna procjena štete komunalne infrastrukture koja će biti moguća nakon povlačenja rijeka.

Poručio je to gradonačelnik Damir Mandić, zahvalivši svima, od službi do mještana, koji su pomogli da se proteklih dana od visokih vodostaja zaštite stambeni objekti i infrastruktura u Karlovcu.

Vodostaji karlovačkih rijeka od jučer su u padu – Korana se spustila za 25 centimetara, a Kupa za 33 – ali za Koranu su još na snazi izvanredne mjere obrane od poplave, za Kupu redovne. Sve službe, poručili su iz Grada, ostaju aktivne na terenu za pomoć mještanima. (kaportal.hr)