Aktualno OG sada Ogulin

Kolegij župana u Josipdolu

Kolegij župana s pročelnicima Karlovačke županije održan je Josipdolu, u prostoru Općine Josipdol. Na kolegiju, na kojem je sudjelovao i kolegij Općine Josipdol, na čelu s načelnikom Zlatkom Mihaljevićem te saborski zastupnik Tomislav Lipošćak, raspravljalo se o projektima Karlovačke županije, posebno onima koji se odnose na područje Josipdola. Župan Jelić je sa svojim kolegijem predstavnicima Općine Josipdol predstavio projekte Karlovačke županije dok su domaćini prezentirali projekte Općine Josipdol. Ovdje su posebno naznačeni projekti vodovoda Modruš, izgradnje Dječjeg vrtića u Josipdolu, kotlovnice na bio-masu koja bi toplinskom energijom opskrbljivala više javnih objekata, izgradnja Vatrogasnog doma kao i sportske dvorane pri Područnoj školi u Oštarijama.

Nakon održanog kolegija župan i suradnici obišli su u pratnji ravnateljice Anđeline Božičević prostor Osnovne škole Josipdol, gdje je ravnateljica predstavila projekt energetske obnove škole te obnove krovišta. Projekt obnove krovišta je u tijeku, vrijedan je 747 tisuća kuna od čega je 300 tisuća osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU a ostatak su decentralizirana sredstva Karlovačke županije, na čemu se ravnateljica posebno zahvalila Karlovačkoj županiji i županu Damiru Jeliću.

Nakon obilaska škole župan se sa suradnicima priključio svečanosti obilježavanja Dana općine Josipdol pa su tako pred središnjim križem gorblja u Josipdolu upalili svijeću, a potom nazočili Svetoj misi u Župnoj crkvi, koju je predvodio generalni vikar Gospićko-senjske biskupije Marinko Miličević. (kazup.hr)