Aktualno Županija

Novi direktori karlovačkog Vodovoda i dugoreškog Komunalnog zakopali ratne sjekire – sudski spor prekinut, sklopljen novi dogovor

Nakon podužih pregovora napokon je okončan spor između dugoreškog Komunalnog i karlovačkog Vodovoda i kanalizacije te sklopljen aneks ugovora o obračunu i plaćanju usluga pročišćavanja otpadnih voda.

Podsjetimo, kad je prije gotovo šest godina sklopljen ugovor između ovih dviju tvrtki, a potpisali su ga tadašnji direktori Ivan Mrzljak i Nikola Car, uz blagoslov gradonačelnika dvaju gradova, o obračunu i plaćanju usluga pročišćavanja i provoda otpadnih voda Grada Duge Rese u pročistač u Karlovcu, nitko nije ni slutio da će se stvari toliko zakomplicirati i da će cijeli slučaj završiti na sudu.

Naime, u Komunalnom su se držali ugovora kojim je definirano da ViK može naplatiti onoliko koliko naplati Komunalno, ali to ne smije biti manje od 75 posto potraživanja. Međutim, ViK je drugačije tumačio stavke ugovora i od Komunalnog potraživao sredstva za plaćanje protoka kroz sustav kolektora u stopostotnom iznosu, odnosno u iznosu od 1 kune po prostornom metru, a Komunalno je naplaćivao 75 lipa. Tako je dolazilo do razlike od oko 320 tisuća kuna godišnje, radi čega je ViK pokrenuo dvije ovrhe prema Komunalnom u ukupnom iznosu od gotovo 1,5 milijuna kuna.

U posljednje vrijeme novi direktori, Ivan Klokočki i Ivica Horvat, svjesni nastalog problema, ali i nužnosti buduće suradnje obzirom na provođenje obimnog projekta aglomeracije Karlovac-Duga Resa, uspjeli su postići dogovor koji zadovoljava obje strane. Ovim je prekinut i sudski spor pokrenut pred Trgovačkim sudom. (kaportal.hr)