Aktualno Županija

U Karlovačkoj županiiji HZZ oglašava 125 slobodnih radnih mjesta i to u većini zanimanja – ne traže se samo direktori i tiskari

Iako je slaba utjeha za 5.716 nezaposlenih u Karlovačkoj županiji, broj slobodnih radnih mjesta trenutno je veći no inače: poslodavci traže 125 radnika i to u većini zanimanja.

Od 18 kategorija zanimanja, po podacima burze rada HZZ, samo u dvije ne trebaju niti jednog radnika – one direktora, menadžera i čelnika te tiskara, preciznih mehaničara, keramičara i staklara.

U svim ostalima slobodno je bar po jedno radno mjesto pa je tako tražen po jedan radnik u kategorijama kvalificirani poljoprivredi, šumarski i ribarski radnici, te rukovatelji strojevima i postrojenjima, te sastavljači proizvoda.

Po 2 su slobodna u kategoriji profesori, nastavnici i stručnjaci za obrazovanje, jednostavna poljoprivredna, šumarska i ribarska zanimanja, četiri u kategoriji stručnjaci iz društvenog, humanističkog i umjetničkog područja, po šest u onoj trgovačka i srodna zanimanja, uredski i šalterski službenici, zdravstveni, prirodoslovni i biotehnički stručnjaci, jednostavna prodajna i uslužna zanimanja, te građevinska, proizvodna i transportna, kao i u kategoriji trgovačka i srodna zanimanja.

10 je upražnjenih radnih mjesta u kategoriji mehaničari, strojarski monteri, elektromonteri i obrađivači metala, kao i u zanimanjima u proizvodnji i preradi hrane, tekstila, kože i drva, dok je 13 radnika traženo u kategoriji građevinskih zanimanja. Najviše, kao i inače, slobodnih je radnih mjesta u uslužnim i ugostiteljskim zanimanja, 39.(KAportal)