Aktualno OG sada Ogulin

Koliko košta sat parkiranja?

OGportal je neslužbeno doznao da je u gradskoj tvrtki Stambeno komunalno gospodarstvo, koja slovi kao najlošije gradsko poduzeće po brojnim pitanjima,  nedavno došlo do novih zapošljavanja.  Stoga smo poslali službeni upit i zatražili odgovor na pitanje je li točno da je u protekla dva mjeseca došlo do novih zapošljavanja u SKG Ogulin i ako je na kojim pozicijama i iz kojih razloga?

S obzirom da su nam se u posljednje vrijeme požalili brojni čitatelji na kazne koje se sada stavljaju pod brisače, kao nikad, zanimalo nas je i pojašnjenje cijene dnevne karte za parkiranje koja se naplaćuje vlasnicima vozila koji nisu platili parkiranje, u vrijednosti od 72 kune. Naime, nejasno je na koji se način došlo do ovog iznosa s obzirom da je cijena sata parkiranja 4 kune i da se dnevno parking naplaćuje 9 sati što znači da dnevna karta može koštati 36 kuna?

Iz Stambeno komunalnog gospodarstva vrlo brzo primili smo odgovor, u kojem stoji:

Vezano za vaš upit o novim zapošljavanjima i cijeni dnevne parkirne karte očitujemo se kako slijedi:
1. Dana 12. ožujka 2018.g. na radno mjesto rukovoditelja komunalno tehničke službe zaposlena je osoba na određeno vrijeme, kao zamjena za porodiljni dopust.
2. Gradonačelnik Grada Ogulina dana 05. travnja 2012.g. donio je Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o organizaciji i načinu naplate parkiranja na javnim parkiralištima na području Grada Ogulina, u kojem stoji:
“Vrijednost dnevne karte određuje se u iznosu od 72,00 kn dnevno, a koji iznos predstavlja umnožak cijene 1 (jednog) sata parkiranja u iznosu od 8,00 kn/sat i vremena naplate parkiranja na javnim parkiralištima s naplatom radnim danom.”

S obzirom da nam nije bilo jasno kako to cijena jednog sata parkiranja iznosi 8 kuna, kada svi znamo da je cijena 4 kune/sat, a tako i piše na stranicama SKG-a imali smo dodatnih pitanja.

Ujedno smo zatražili pojašnjenja i upitali  zar nitko od već zaposlenih radnika nije mogao mijenjati osobu koja je otišla na porodiljni dopust? Zar u SKG-u Pravilnike ne donosi uprava i zbog čega je to učinio gradonačelnik, te imaju  li saznanja kako je gradonačelnik mogao utvrditi da je cijena sata 8, a ne 4 kune? Na temelju čega?

Na ova pitanja također smo odgovor dobili u kratkom roku.

“Odluku o zapošljavanju zamjene za porodiljni dopust donijela je uprava tvrtke u dogovoru sa Nadzornim odborom i nije bilo mogućnosti zamjenu riješiti unutar kuće, jer su  dvije radnice na porodiljnom dopustu.
Djelatnost organizacije i naplate parkiranja je komunalna djelatnost u nadležnosti jedinice lokalne samouprave. Pravilnik koji smo citirali u prethodnom odgovoru donijet je temeljem Odluke o uređenju prometa na području Grada Ogulina (Glasnik karlovačke županije br. 15/98; 21/98; 17/99; 28/04; 19/06; 11/07; 45/09; i 53/11), a donošenje oba citirana akta u nadležnosti je JLS. Smatramo da bi odgovor oko reguliranja djelatnosti i donošenja pripadajućih cjenika mogle dati stručne službe Grada, koje su pripremale materijale za donošenje navedenih akata”-navode u odgovoru.Kako pojedini građani reagiraju na dobivene kazne, pogladajte na našim fotografijama. Netko je bio domišljat, pa je uz kaznu stavio znakovitu igračku i time, vjerojatno, poslao određenu poruku.