Aktualno Sport

Evo kako je kapetan Hrvatske najavio spektakl i prokomentirao neugodno pitanje

EKSKLUZIVNO IZ MIAMIJA: LUKA MODRIĆ IZAŠAO PRED NOVINARE Evo kako je kapetan Hrvatske najavio spektakl i prokomentirao neugodno pitanje

večer uoči prvog okršaja Vatrenih na američkoj turneji u Miamiju Sportske novosti prve donose dojmove i najavu utakmice našeg kapetana protiv reprezentacije Perua (1.30, noć s petka na subotu).

Luka Modrić izašao je pred novinare na Hard Rock stadionu, golemom većinom peruanske, televizija iz Lime je izravno prenosila…

– Gledali smo Peruance, imali analizu, no ja sam vidio i njihove utakmice koje su igrali u doigravanju za Svjetsko prvenstvo protiv Novog Zelanda. Upečatljiva mi je njihova velika borbenost i trka, kompaktnost cijele ekipe, imaju tih nekoliko jako opasnih pojedinaca. Očekuje nas čvrst, tvrda, muška utakmica. Znamo kako južnomarikanci igraju, a oni su baš momčad koja prezentira južnoamerički nogomet u vrlo dobrom smislu -kazao je Modrić i konstatirao da je to dobra provjera za Argentinu.

– Sigurno da je dobra i pokazat će neke stvari koje nas očekuju u Rusiji. Naime, Argentina ima određene osobine koje imaju i Peruanci, samo na puno višoj razini jer imaju ponajbolje pojedince. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu, da ćemo obaviti sve zahtjeve izbornika, kao i u susretim prije. Nadam se dobrom rezultatu.

Modrić je govorio o nogometu, što je i logično uoči utakmice, no kako se ne pojavljuje u hrvatskim medijima, a nije sporno, što je i sam rekao, da je uvijek ginuo u nacionalnom dresu, pitali smo ga je li ga možda barem na trenutak poljuljala optužnica koje je podignuta protiv njega. Nije mu dobro sjelo to pitanje…

– Očekivao sam takvo pitanje od vas, ali nažalost ne želim o tome razgovarati, to nisu nogomete teme, k tome još proces traje pa ne mogu odgovarati na takva pitanja. Kad dođe vrijeme pričat ću o tome.

Luka je tu, igra za Vatrene, igrat će i na Svjetskom prvenstvu, to je ovog časa jedino važno, a u Rusiji ima planove. Na novinarski upit može li ova momčad ponoviti Francusku 1998. godine, rekao je:

– To je naš san, svih nas, naravno, svih nas igrača, i svih koji su oko ekipe. No, prvo idemo proći skupinu, korak po korak.

Jedan je kolega kazao kako je na brazilskoj televiziji vidio intervju Zvone Bobana koji je potencirao zajedništvo i jedinstvo te 1998. godine.

– Ta je ekipa imala zajedništvo, ali tada je bila i puno bolja atmosfera oko momčadi, u tim godinama. Posljednjih godina nije bilo takvo ozračje, no na zadnjim utakmicama navijači su bili uz nas. To trebamo, da budu uz nas, da budemo zajedno, mi i ekipa, to nam je važno. Očekujem slično u Rusiji, treba nam ta atmosfera oko tima za dobar rezultat.

Kasnije je govorio i o drugim stvarima, primjerice što mu prvo padne napamet na pojam peruanski nogomet.

– Guerrero.

Kakav rezultat očekuje danas?

– Svaki put idemo na pobjedu, i ovaj put to želio, ali nema pritiska. Svaka utakmica je važna na nas.

Na kraju je navijačima Hrvatske poručio:- – Prije svega drago nam je da smo došli u Ameriku, da smo se mogli približiti navijačima u dijaspori, znamo da imamo veliku podršku od njih, samo neka nastave biti uz nas, na terenu ćemo dati maksimum da predstavimo Hrvatsku na najboljem nivou, i ovdje, i u Dallasu, i na Svjetskom prvenstvu – zaključio je Modrić. (sportske.jutarnji.hr)