Aktualno Županija

Izmještanje Ureda predsjednice Republike u Karlovačku županiju

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović od 26. do 28. ožujka izmjestit će svoj Ured u Karlovačku županiju što će biti četrnaesto izmještanje Ureda predsjednice Republike izvan Zagreba.

Program posjeta Karlovačkoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović započet će u ponedjeljak, 26. ožujka 2018. godine u jutarnjim satima ispred zgrade Županije, gdje će zajedno sa županom Damirom Jelićem i gradonačelnikom Grada Karlovca Damirom Mandićem nazočiti podizanju predsjedničke zastave. Nakon obraćanja nazočnima Predsjednica će u Privremenom uredu u zgradi Karlovačke županije održati radne sastanke s predstavnicima Županije, saborskim zastupnicima, gradonačelnicima i načelnicima, predstavnicima nacionalnih manjina, udrugama hrvatskih branitelja i predstavnicima Veleučilišta Karlovac te s udrugama i pojedincima s područja Karlovačke županije.

U privremenom Uredu u zgradi Karlovačke županije predsjednica Grabar-Kitarović održat će sastanak s ministrom vanjskih poslova Alžirske Narodne Demokratske Republike Abdelkaderom Messahelom koji se nalazi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Istog dana Predsjednica će posjetiti karlovačku Osnovnu školu „Dragojla Jarnević“, gdje će u nastavku projekta „Hrvatska čita“ zajedno s djecom čitati ulomke iz djela Ivane Brlić Mažuranić, a potom će posjetiti tvrtku „HS Produkt“ d.o.o.

Susretom s gospodarstvenicima Karlovačke županije, Predsjednica će započeti drugi dan boravka u Karlovačkoj županiji. Nakon susreta uslijedit će posjet Predsjednice Republike i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga RH Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu. U Gradu Slunju predsjednica Grabar-Kitarović susrest će se s građanima nakon čega će Predsjednica posjetiti općine Rakovicu i Vojnić. U Rakovici će se, osim s predstavnicima općine, susresti s turističkim djelatnicima Karlovačke županije, a u Vojniću s Hrvatima doseljenima iz Bosne i Hercegovine.

Posljednjeg dana boravka u Karlovačkoj županiji Predsjednica će, osim susreta s učenicima i profesorima Gimnazije u Karlovcu, posjetiti općine Lasinja i Generalski Stol te gradove Ozalj, Dugu Resu i Ogulin. U Lasinji predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će Pastoralni centar u župi „Sv. Antuna Padovanskog i BDM Kraljice mučenika“ gdje će se sastati s predstavnicima općinske vlasti, svećenstvom i časnim sestrama „Kćeri Srca Isusova“ te građanima. Nakon sastanka s predstavnicima gradske vlasti u Ozlju Predsjednica će posjetiti tvrtku „Flammifer“, u Dugoj Resi tvrtku „Aquaestil Plus“, a u Ogulinu tvrtku „Bjelin“. Boravak u Karlovačkoj županiji Predsjednica Republike završit će susretom s predstavnicima gradske vlasti Grada Ogulina i posjetom Ivaninoj kući bajke.