Aktualno Županija

Sat za planet Zemlju danas i u Dugoj Resi – Na Staroj cesti javna rasvjeta će biti ugašena 60 minuta

Duga Resa se ove godine pridružuje brojnim hrvatskim, europskim i svjetskim gradovima u akciji „Sat za planet Zemlju“ pa će se tako na sat vremena ugasiti ulična rasvjeta na Staroj cesti, a ne u središtu grada jer bi to bilo tek nekoliko kandelabera. Rasvjetu ćemo ugasiti u subotu, 24. ožujka u vremenu od 20:30 do 21:30 te pozivamo vozače koji će se kretati kolnikom na oprez – poručili su iz Gradske uprave.

Naravno, ovoj aktivnosti Grada poželjno je da se priključe i svi građani koji to žele te isključe rasvjetu i električne uređaje u svojim stanovima i kućama na sat vremena i tako podrže ovu ekološku aktivnost kojom se želi podići svijest o klimatskim promjenama i promijeniti odnos prema planetu Zemlji.

Podsjetimo, Sat za planet Zemlju je globalni događaj koji je započeo kao simbolično gašenje svjetla u australskom Sydneyu 2007. godine, a danas se obilježava u više od 180 svjetskih zemalja i teritorija. Budući da se globalna biološka raznolikost smanjuje zastrašujućom brzinom, Sat za planet Zemlju će se ove godine usredotočiti na djelovanje u smjeru biološke raznolikosti i zaštite prirode. Iako je ovo tek simbolični događaj, neka nas sve potakne na razmišljanje o ekološkoj sudbini našega planeta te neka u nama probudi zanimanje i brigu za ekologiju, zaštitu prirode te mnogobrojne životinjske i biljne vrste koje svakodnevno izumiru i odlaze u nepovrat. (kaportal.hr)