Sat za planet Zemlju

World Wide Fond for Natur , svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, 12. godinu zaredom u cijelome svijetu organizira „Sat za planet Zemlju“.

Inicijativa podrazumijeva da kućanstva i tvrtke, svi građani svijeta, danas 24. ožujka u 20:30 sati isključe svjetla na jedan sat sa ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima općenito.

Akcija je pokrenuta u Australiji 2007. godine, kada je više od dva milijuna kućanstava sudjelovalo u „Satu za planet Zemlju“, da bi se idućih godina pridružili i brojni gradovi u svijetu. Prošle godine u akciji je sudjelovalo više od 7000 gradova i mjesta u 187 zemalja svijeta sa stotinama milijuna sudionika na svih sedam kontinenata. Hrvatska je prošle godine pridonijela akciji s ugašenim znamenitostima u 70 gradova, uključujući Dubrovačke Zidine, Arenu u Puli, Splitsku rivu, cijelu Makarsku rivijeru te Zagrebačku katedralu.

Grad Ogulin će se i ove godine pridružiti ovoj akciji, gašenjem svijetla u centru grada.

Pozivamo i sve građane Grada Ogulina da se pridruže akciji te da reduciraju rasvjetu u svojim domovima, kako bi sudjelovali u podizanju svijest ljudi za očuvanjem našega planeta i borbi protiv klimatskih promjena.

Sat za planet Zemlju je naša prilika da pokažemo što smo u mogućnosti učiniti kako bismo ublažili klimatske promjene i izgradili temelje za bolju budućnost našega planeta i budućih generacija.(ogulin.hr)

Facebook Comments