Aktualno OG sada Ogulin

Vrijeme za vikend i ožujak-luđak

Iz zime u proljeće, iz proljeća u zimu, pa natrag u proljeće. Tako bismo u jednoj rečenici mogli opisati vrijeme ovoga mjeseca. Ožujak koji u narodu zovu „luđak“ opravdava svoje ime. Iako nam je kalendarski već počelo proljeće, za nešto toplije i proljeću sličnije vrijeme trebat će pričekati sljedeći tjedan i to njegovu drugu polovicu. Naravno, ako u međuvremenu ožujak-luđak opet nešto ne promijeni.
Danas u većini krajeva umjereno i pretežno oblačno. Ponegdje još malo snijega, uglavnom u Lici i Gorskom kotaru te na istoku Hrvatske. Na krajnjem jugu još mjestimice moguća kiša, a može biti i susnježice ili snijega. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu umjerena i jaka, mjestimice olujna bura s orkanskim udarima, postupno će slabjeti. Najviša dnevna temperatura od 2 do 7, na Jadranu između 6 i 11 °C.
U nedjelju uz više oblaka na krajnjem jugu može pasti malo kiše. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, u nedjelju će prolazno okrenuti na istočnjak i jugo. Postupno sve toplije.