Aktualno Županija

Ugostitelji će ponovo imati priliku da iznesu svoje stavove o novoj odluci o terasama – iz Grada ih pozivaju na javnu raspravu

Negodovanje ugostitelja predloženom Odlukom o uređenju prostora za usluživanje na otvorenom, odnosno terasama gradskih kafića, izazvalo je pravu buru i u karlovačkom medijskom prostoru a prilika za daljnju raspravu bit će još, i to već u srijedu u Velikoj vijećnici Grada Karlovca u Banjavčićevoj 9.

Kako su najavili iz gradske uprave, tada je na rasporedu javna prezentacije prijedloga Odluke i to s početkom u 18 sati.

Podsjetimo, u Odluci se spominju četiri zone u kojima se postavljaju i cijene od 7,50 do 20 kuna po četvornom metru mjesečno, minimalno 1,60 metar između zgrade i terase za prolaz pješaka, propisuje se da veliki suncobrani budu jednobojni, stolovi i stolice od metala ili drva, neutralnih boja.

Na Odluku su iz Ceha ugostitelja uputili više od 50 primjedbi, a kako su sami rekli udruženi ugostitelji, više od 70 posto pravilnika im je neprihvatljivo, pa su čak neki od njih Gradu zaprijetili tužbama ili jednostavno predložili da se napravi novi Pravilnik.

Samo nekoliko sati nakon što su karlovački ugostitelji Gradu i javno poručili da im je prijedlog odluke o terasama neprihvatljiv iz niza razloga, iz gradske uprave su ih pozvali da dostave svoje prijedloge i dođu na javnu raspravu.(kaportal.hr)