Aktualno Županija

Grabar Kitarović drugog dana u Karlovcu saslušala poduzetnike i vojnike, apelira na nastavak izgradnje sustava obrane od poplave

– Karlovačka županija je jedna od onih hrvatskih županija koje ostvaruju suficit u izvozu prozvoda što je jako dobro, ali isto tako nažalost bilježi negativne demografske trendove što je pridonijelo padu nezaposlenosti ali i određenom rastu zaposlenosti koja će je dovesti na onu razinu koja je bila prije ekonomske krize, kazala je danas u Karlovcu predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, gdje drugi dan za redom djeluje iz svog “dislociranog” ureda.

Imala je razgovor s karlovačkim i županijskim gospodarstvenicima i obrtnicima, te kaže da je saslušala njihova iskustva. Temelji ovog našeg društva sad su egszistencijalna pitanja, demografija, kako zadržati naše mlade ljude, otvoriti nova radna mjesta, imati bolje plaće i uvjete života.

– Do toga se može doći prvenstveno kroz poticanje poduzetništva, poticanjem investicija i izvoza hrvatskih proizvoda, kazala je predsjednica dodavši da osim ekonomskog želi i razvoj u svakom pogledu, kulturnom i svakom onom koji pridonosi pozitivnoj klimi da bi ljudi ostajali na ovim područjima i da bi se vraćali.

Nakon sastanka s gospodarstvenicima, Grabar Kitarović je održala sastanak u Zapovjedništvu HKoV-a, kako kaže, o pitanjima temeljne zadaće, obrane teritorija i građana, ali i o životnom standardu naših vojnika, dočasnika i časnika, pitanjima obrazovanja i pomaganja civilnom stanovništvu. Ovo zadnje bi se, dodaje, trebalo smanjivati  kako će se završavati drugi dijelovi sustava domovinske sigurnosti koji je počeo zaživljavati na terenu. Čestitala je vojsci na pomoći stanovništvu kod poplava.

– Pokazalo se da su uz pripreme štete puno manje. Apeliram na daljnji nastavak izgradnje sustava obrane od poplave u Karlovačkoj županiji, zaključila je predsjednica.(KAportal)