Aktualno OG sada Ogulin

Razočarani članovi udruge “Radost” osmislili “Priču o Uskrsu”

Ove godine se i Udruga Radost priključila eventu Uskrs u Ogulinu. Bez obzira što se na ovu radionicu nitko od djece Ogulina nije odazvao, u udruzi je kao i uvijek bilo jako živo i veselo. Pod mentorstvom prof. Morene Rendulić nastajala je priča vezana za nadolazeći blagdan Uskrsa.

“Žao nam je što nam se nitko nije pridružio, jer s nama može učiti svatko i naša su vrata uvijek svima otvorena. U nastavku donosimo nastalu priču s nadom da će vas potaknuti da nam se pridružite”- poručuju vrijedni članovi ove udruge, a mi prenosimo njihovu priču, koju su osmislili  na temelju zadanih riječi (imenica) koje su kasnije proširivali prvenstveno pridjevima, a onda i svim ostalim vrstama riječi, po potrebi. Na taj su način sagledali priču i sa stajališta pošiljatelja, a ne samo primatelja, te su zaključili da svako umjetničko djelo, pa tako i priča, šalje poruku koju kasnije trebaju shvatiti i recipijenti kojima smo priču namijenili.

PRIČA O USKRSU

Na farmi blizu Ogulina isčekuje se Uskrs. Djed Tomo bio je prilično suzdržan kao i svake godine, a baka Tonka silno se trudila povratiti uskrsni duh u njihovoj kući; najviše zbog unuke Maše koja se toliko veselila Uskrsu.
I Maša je ove godine htjela pomoći baki i probuditi uskrsni duh kod djeda. Često je viđala kako je baka uzimala jaja od koke koja je marljivo sjedila na njima, te se poslušno pomicala na svaki bakin pokušaj da uzme jaja. Maša je odlučila iskoristiti ih za ovogodišnje pisanice. Nažalost, nije uspjela jer koka nije marila za djedovo uskrsno neraspoloženje, a i nije poznavala Mašu pa ju je kljucnula kljunom. Mašu je jako zaboljelo, pa je na trenutak odustala i otišla požaliti se baki koja je bila ganuta i odlučila joj pomoći. Zajedno su ukrasile jaja i složile ih u košaricu. Pisanice su ove godine posebno lijepe. Baka i Maša jedva su čekale da ih djed vidi. On je radio na farmi, ali Maša nije mogla dočekati djeda da dođe u kuću, pa je požurila s košaricom punom pisanica do njega. Nažalost, pod nogama joj se našao nestašni bijeli zeko koji je naganjao vrckavo pile uokolo. Poskočila je kako bi ih izbjegla, spotaknula se i pala. Sve pisanice bile su razbijene. Maša se neopisivo rastužila i briznula u plač. Baka je potrčala prema njoj jer je odmah shvatila što se dogodilo, a i djed se ubrzo priključio kada je začuo galamu. Jako ga je ganulo kada je shvatio što je unuka napravila za njega. Shvatio je koliko je bio otuđen od njih svih ovih godina, te je napokon shvatio da nešto mora promijeniti.
Za početak su svi zajedno počistili nastalu štetu i otišli u kuću te izradili nove pisanice. Od toga Uskrsa djed je više vremena provodio sa svojim najmilijima, a uskrsni je duh zauvijek naselio djedovo srce, ali i srca svih ostalih koji bi posjetili farmu. (foto: Facebook UdrugaRadost)