Aktualno Županija

Vijećnica Živog zida prozvala pauk službu za mobingiranje pa građane pozvala: Javite se, najašit ćemo na njih maksimalno!

– Zašto se privatnicima dozvoljava da vrše mobing? Karcom uklanja u većini slučajeva aute nezakonito; ne može se uklanjati za parkiranje, pogotovo ako ne smeta, za to postoje policijske kazne. Nije za sve dozvoljeno da se odveze auto. Pozivam gradonačelnika da građane zaštiti od takvih lešinarskih, grebatorskih privatnika jer im je Grad dao koncesiju, da im se uvedu sankcije, a pozivam i sve građane jer je puno žalbi na Karcom: čitajte zakone, imate prava. Tko god ima kakvih pritužbi, neka mi se javi, najašit ćemo na njih maksimalno ako to gradonačelnik ne učini, poručila je vijećnica Živog zida Anita Bolarić s današnjeg Aktualca.

I prije no što joj je gradonačelnik odgovorio predsjednica Gradskog vijeća Marijana Tomičić zamolila je vijećnike da “i zbog javnosti i digniteta određenih osoba i tvrtki pokušamo koristiti pristojne izraze ili bar biti neutralni”, a Damir Mandić zatim ustvrdio kako takav “rječnik nije primjeren, ali ako je to nečiji politički diskurs, nema što dodati ni oduzeti”. Potvrdio je da Karcom, ili pauk služba, ima koncesiju od Grada, no da je za Karlovčane najvažnije ono što dolazi.

– Sukladno zakonu, promet u mirovanju vrlo brzo će preuzeti prometni redari Grada Karlovca, a pauk službu Mladost. Koliko sam upoznat, zakonom je propisano što pauk služba radi, što može i na koji način. Vaše optužbe na račun Karcoma, odnosno, nezakonitog postupanja – postoje nadležne službe koje o tome vode brigu i možemo provjeriti, rekao je Mandić.

Dodao je da budući prometni redari upravo ovaj tjedan završavaju obuku na Policijskoj akademiji, nakon čega ćemo imati školovane prometne redare, a Mladost se priprema da preuzme dio oko pauk službe.

– I ona će morati raditi sukladno zakonu, voditi brigu i regulirati promet u mirovanju bit će obveza redara i Mladosti. Vjerujem da neće biti mobinga itd. Svi koji smo u prometu imamo svoje obveze, moramo poštovati pravila kao što ih mora i Karcom, a vrlo brzo Mladost, zaključio je Mandić.(KAportal)