Aktualno OG sada Ogulin

Predsjednica Kitarović posjetila Ogulin

Posljednje sate svog trodnevnog boravka u Karlovačkoj županiji, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović boravila je u našem gradu. Naime, završni je to dio planiranih aktivnosti u sklopu trodnevnog izmještanja njezinog ureda. U velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice dobrodošlicu joj je poželio ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović, u nazočnosti svojih zamjenika, članova Gradskog vijeća, župana Damira Jelića i njegovih suradnika, te direktora i ravnatelja gradskih tvrtki i ustanova. Predsjednica je u njihovom društvu provela gotovo pola sata, a kako doznajemo, iza zatvorenih vrata razgovaralo se o gospodarskim i turističkim potencijalima našeg grada. Dalibor Domitrović i predsjednik Gradskog vijeća Željko Stipetić. Naglasili su potrebu gradnje obilaznice, razvoj Poduzetničke zone i ukazali na problem Bjelolasice, koje predstavlja značajni turistički potencijal, ali za koju nema interesa. Zamjenik gradonačelnika Neven Ivošević  osvrnuo se, pak, na probleme građana Ogulina koji pripadaju srpskoj nacionalnoj manjini.  Saborski zastupnik iz Ogulina Tomislav Lipošćak također se obratio predsjednici, istaknuvši zajedničke ciljeve lokalne i gradske vlasti u stvaranju uvjeta za bolji život. Na kraju sastanka, predsjednici Kitarović riječi dobrodošlice uputili su učenici Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, uručivši joj prigodan poklon, šah, koju su izradili učenici tamošnje učeničke zadruge,  sa likovima iz priča Ivane Brlić Mažuranić. Predsjednica i gradonačelnik simbolično su povukli prvi šahovski potez!

Nakon održanog sastanaka predsjednica je, u pratnji domaćina posjetila Ivaninu kuću bajke, a budući je poseban naglasak svog posjeta našoj županiji predsjednica stavila na gospodarstvo i demografsku obnovu, ne čudi kako je posljednje minute svog posjeta našem gardu i županiji provela u jednoj od najvećih tvrtki u ovom dijelu zemlje, a riječ je, dakako, o tvrtki Bjelin.

Ovime je predsjednica Grabar Kitarović završila svoj posjet Ogulinu, ali i trodnevni boravak u Karlovačkoj županiji. Žalosti jedino činjenica što se predsjednica zadržala u našem gradu tek nešto više od sata, dok je u nekim drugim dijelovima županije provela više vremena, između ostalog, družeći se i s građanima. Isto tako, tijekom posjeta našem gradu nismo imali prigodu dobiti bilo kakvu izjavu za medije, a predsjednica je kroz tvrtku Bjelin gotovo “protutnjala” u nekoliko minuta!

Bilo je ovo četrnaesto izmještanje Ureda Predsjednice Republike Hrvatske.

Ostale fotografije i snimljene materijale možete pogledati sutra na našem portalu.