Aktualno Županija

Konferencija za medije na temu biciklističke utrke “Tour of Croatia”

Predstavnik organizatora biciklističke utrke “Tour of Croatia” Vladimir Miholjević, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić i zamjenica župana Martina Furdek Hajdin govorili su na današnjoj konferenciji za medije u povodu starta jedne od etapa ove prestižne biciklističke utrke u Karlovcu. Start druge etape od Karlovca do Zadra predviđen je 18. travnja, na početku Radićeve ulice, s mjesta gdje je danas održana konferencija za medije.

Biciklisti prolaze kroz sam centar Karlovca i snimkama će biti obuhvaćena glavne gradske vizure, a od turanjskog mosta će startati prava utrka, preko Rakovice, Slunja, Plitvičkih jezera, Parka prirode Velebit spustiti se na Maslenicu i završiti u Zadru.

U ovogodišnjem „Tour-u of Croatia“ sudjeluje 21 ekipa, 147 sudionika, koji stižu iz 16 država. Po jedna ekipa dolazi iz SAD-a, Kolumbije i Rusije te iz ostalih europskih zemalja. Putem televizijskog prijenosa utrka će se pratiti u 165 država u svijetu. Nastupit će niz sudionika, koji su do sada imali zapažene rezultate na nekim od najpoznatijih svjetskih biciklističkih utrka što kvalitetu utrke podiže na višu razinu. Kako su istakli gradonačelnik Mandić i zamjenica župana Furdek-Hajdin ovo je sjajna prilika za promociju Karlovca i Karlovačke županije u svijetu, a u tom će cilju biti pripremljeni i prezentirani promotivni materijali. Na prostoru starta prije početka utrke bit će održan prigodni program, a biciklisti će, već prema običaju, odvesti promotivni krug po gradskim ulicama. (kazup.hr)