Aktualno OG sada Ogulin

“Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”

Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin i ove godine provodi akciju “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”, kojom se među djecom želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju.
Tijekom veljače i ožujka svi zainteresirani mogli su u knjižnicu donijeti svoju slikovnicu koju su odlučili pokloniti, a moći će to učiniti i ubuduće.
Ravnateljica Knjižnice Marijana  Mazor rekla nam je da je do sada prikupljeno sedamdesetak slikovnica, najviše njih zahvaljujući učenicima 1. b razreda Prve osnovne škole, na čelu s učiteljicom Slavicom Tripalo. Knjige su jučer poklonjene pedijatrijskoj ambulanti Doma zdravlja Ogulin.
Svoje zadovoljstvo dobivenim slikovnicama nisu krile  liječnice Zorka Erdelez  Žgela i Marina Kojčin, kao ni medicinske sestre ambulante, kroz koju, po riječima ravnateljice Doma zdravlja Ogulin, Zlate Kurelac, dnevno prođe najmanje 80-ero djece.

Nadamo se da će svi korisnici ambulante pokazati savjesnost i odgovornost, posebice odrasli pa mališane naučiti knjigu vratiti na mjesto kako bi i drugu mali pacijenti mogli uživati u njoj, jer su te slikovnice namijenjene isključivo korištenju u čekaonici.