Aktualno OG sada Ogulin

Našim kolegama i prijateljima sa KAportala čestitamo osmi rođendan!

Na današnji dan 2010. godine na nemilosrdnom medijskom nebu pojavio se KAportal. U poslu, koji je najljepši, najteži i vjerojatno najnezahvalniji, sa tržištem na kojem nema milosti ni obzira i na kojem opstaju samo najbolji, uspjeli su opstati punih osam godina. Mi, OGportal, koji smo u istom poslu svakodnevnog traženja i prenošenja istina, dobrih i loših vijesti i informacija svega godinu dana, jako dobro znamo i razumijemo što to znači, te stoga izuzetno poštujemo trud i uspjeh naših kolega i prijatelja sa KAportala koji su u tome osam puta duže od nas. Dragim kolegama od srca čestitamo 8. rođendan i želimo i dalje puno uspjeha u radu te pregršt osobne sreće i zadovoljstva. 

Ekipa OGportala

 

A evo što su o svojoj obljetnici napisali na KAportalu:

Slavimo osmi rođendan! 1. travnja 2010. godine KAportal je osvanuo u bespućima interneta, tu smo i dalje…

Dragi naši čitatelji, ovo što upravo čitate je 43.400-ti objavljeni tekst na KAportalu, informativnom portalu koji je u bespućima interneta svoje mjesto zauzeo sad već, mogli bismo reći, i davnog 1. travnja 2010. godine.

Iako se osam godina čini puno, za nas u redakciji KAportala ovo je vrijeme izrazito brzo prošlo, vjerojatno i zbog dinamike posla koji zahtijeva 24-satni angažman bez obzira na godišnje doba, je li radni dan, subota, nedjelja, praznik ili blagdan, kao što je danas Uskrs koji vam ovim putem čestitamo.

Veseli što su nas čitatelji, prije svega Karlovčani prepoznali kao medij koji je pravovremen i točan, koji je kroničar svih gradskih zbivanja, izvjestitelj s događaja, ali i kritičar kad zatreba. Sa sve većom komercijalizacijom nacionalnih medija, utapljanjem onih lokalnih u sivilo i pod skute političkih struktura, rijetki su oni koji se mogu oduprijeti tim trendovima. Mi se i dalje trudimo da budemo svoji, no to je vrlo težak posao.

Kad smo krenuli u suradnju s RTL-om, kroz njihovu marketinšku mrežu i uključivanje u mrežu drugih regionalnih portala, mnogi su čitatelji zaključili “da smo se prodali” i da sad više ne moramo raditi novinarski posao kako bi ga trebali raditi, jer “reklame cure i novac pada s neba”. To je, naravno, daleko od istine, jer borba i dalje traje, kako ona egzistencijalna tako i ona da ostanemo na “liniji” novinarskog zanata i u okvirima pravila struke. Naravno, u tome nam je bitno da imamo podršku ali i strpljenje vas čitatelja, jer reklame su ono od čega neovisni, a komercijalni portali žive. Za razliku od onih “neprofitnih”, još uvijek ne mogu niti lipu priskrbiti od države koja ništa ne daje, samo oporezuje.

Kako bi doprijeli do šireg kruga čitatelja pomažu nam i društvene mreže, prije svih Facebook, Twitter i Google+. Na Facebooku sada imamo više od 32 tisuće pratitelja što je respektabilna brojka za jedan regionalni portal. Na taj način naše informacije još brže dolaze do publike bez koje, ponavljamo, ne bi bilo niti nas.

Stoga hvala na podršci, zbog vas ćemo se truditi biti još bolji.

Hvala i živjeli!

Redakcija KAportala

(kaportal.hr)