Aktualno Županija

Nove stranačke prostorije su hit – SDP također traži kuću u Zvijezdi, a Živi zid svoje uređuje u Zagrebu zbog Sinčića

Na posljednjim izborima nisu bili posebno primjetni, ali ovih dana karlovačke SDP-ovce može se u pojačanom omjeru vidjeti u šetnji Zvijezdom. Odlučili su, naime, preseliti prostorije u staru gradsku jezgru, a ostalo je još odabrati koju će ruševnu kuću odabrati za obnovu te, kao i politički suparnici iz HDZ-a, pretvoriti u novi stranački dom.

– Iskreno govoreći, da nas HDZ nije preduhitrio, upravo bi kuću u kojoj je nekada bio punk/metal kafić Yuma, odnosno Mosh, odabrali za svoje nove prostorije, jer smatramo da je urbana glazba naše prirodno okruženje. No, kako bismo simbolično, uz obnovu Zvijezde, obnovili i prostorije vezane uz glazbu, najvjerojatnije ćemo odabrati kuću u Haulikovoj 11, gdje se nalazio prvi karlovački disko klub Adamo – kazao je novi/stari predsjednik SDP-a Dario Janković.
Nove prostorije planiraju i u Živom zidu, no njihove neće biti u Zvijezdi pa ni u Karlovcu. Naime, na prijedlog predsjednika stranke Ivana Vilibora Sinčića, karlovački Živi zid svoje će prostorije otvoriti u Zagrebu, kako bi Sinčić mogao pomiriti obaveze u Saboru s obavezama u karlovačkom gradskom vijeću. Tako će, smatra prvi čovjek Živog zida, vrlo brzo nakon saborske sjednice moći doći do prostorija karlovačkog ogranka, gdje će ga članovi informirati o svemu bitnom. Točna lokacija još nije odabrana, ali Sinčić poručuje:

– Mogu obećati da nikoga nećemo deložirati. (kaportal.hr)